Бил Гейтс продължава да е една от най-влиятелните личности в света на технологиите, дори и вече да няма пряка роля в управлението на бизнеса на Microsoft. Съоснователят на компанията от години попада в престижните класации за най-богати хора на планетата. Бил Гейтс напоследък е известен със своите благотворителни дейности и организацията BIll and Melinda Gates Foundation, която финансира различни проекти в сферата на здравеопазването, социалните грижи, образованието и технологиите, информира BusinessInsider.

 

Успоредно с това Бил Гейтс и съпругата му Мелинда Гейтс са част от инициативата The Giving Pledge, в която участва и Уорън Бъфет и има за цел по-голяма част от богатството им да се дари за благотворителност. Може да ви се стори странно, но филантропията е толкова съществена част от живота им, че богатото семейство е готово да дари целия капитал спечелен от Microsoft за различни благотворителни каузи. Бил Гейтс сподели, че не само одобрява подобна стъпка, но вярва, че трябва да направи обществото по-добро за живеене.

 

 

Известната двойка e отгледанa в семейства, които са ги научили, че най-важната ценност е да помагат на другите хора. След като разполагат с огромна сума, която е достатъчна да подсигурят живота на себе си, децата и внуците си е необходимо да се помисли какво да се прави с това богатство. Отговорът за Бил и Мелинда Гейтс е лесен и те смятат, че най-подходящия вариант е тези средства да бъдат дарени, за да стане обществото по-добро, отколкото е било преди тяхното съществуване и така да се помогне на много хора, които имат нужда.

 

Вижте как Бил Гейтс може да е първият трилионер в света през 2042г.