Apple допринесоха за много иновации в технологичната индустрия, но също така трябваше да се примирят и с няколко неуспеха при разработката на хардуер. Най-подходящият пример за твърдението е безжичното зарядно AirPower, което компанията представи официално през 2017г.

Потребителите останаха впечатлени от идеята да разполагат с подобен аксесоар. След месеци мълчание, обаче Apple официално потвърдиха, че са се отказали от безжичното зарядно. Изтъкнатата причината е, че AirPower не покрива високите изисквания за качество на компанията.

Технологичният гигант не е коментирал досега възможността да представят актуализирана версия. Водещите производители с Android са доста активни в разработката на безжични зарядни устройства. Xiaomi използваха премиерата на Mi 11 Ultra, за да представят още един впечатляващ продукт.

Специалистите на компанията са създали поставка за зареждане от ново поколение, която разполага с 19 намотки. Още по-интересното е, че аксесоара позволява зареждането на три устройства по едно и също време, информира BGR.

 

 

В момента няма ти един друг продукт на пазара в тази категория, който предлага подобна функционалност. Xiaomi не разкриха много детайли за зарядното, което ще е базирано на популярния Qi стандарт. Устройствата не е необходимо да се поставят в конкретна позиция и ще могат да се зареждат по протежението на цялото пространство на корпуса.

Максималният заряд при свързване на три джаджи ще бъде 20W за всяко от тях. Компанията се е погрижила да осигури атрактивна цена на аксесоара, който ще се продава за около $90. За сравнение Apple първоначално смятаха да стартират доставките на AirPower за не по-малко от $250.

 

Още от Digital: Защо безжичните зарядни са толкова бавни