Apple представиха не само iPhone 7 и iPhone 7 на голямото си събитие в Сан Франциско на 7 септември. Компанията показа за първи път новия си аудио аксесоар за устройствата, който се казва AirPods и представляват безжични аудио слушалки. Бъдещите им собственици ще могат да стриймват музика, да използват услугата Siri или да провеждат обаждания. Официалните продажби на Apple AirPods, които нямат кабел ще стартират през октомври на цена от $159.

 

Впечатляващото качество на звука се гарантира от поддръжката на AAC аудио стандарта. Два вградени микрофона ще заглушават околните звуци, когато е необходимо да се обадите или да използвате Siri. Нова информация на TheVerge разкрива, че този аксесоар няма да бъде ограничен единствено до устройствата на Apple. Toва означава, че потребителите, които имат смартфони с Android ще могат също да ги използват, ако разбира се имат желание да го направят.

 

Все пак от компанията уточниха, че AirPods са създадени да работят най-добре със смартфоните iPhone. Ако се свържат към устройства на други производители се губи "магията" и високото качество на звука. Новите аудио слушалки могат да издържат до 24 часа с едно зареждане на батерията. Въпрос на време е да разберем дали собствениците на смартфони с Android ще проявят интерес към възможността да използват този аксесоар на Apple.

 

Вижте гаранцията на iPhone 7 и iPhone 7 Plus не покрива щети от вода