Още от Digital.bg: 6 полезни неща в Android, които може да използвате на смартфона

 

Както вече споменахме в други наши публикации, по време на провелото се онлайн технологично изложение CES 2021, компанията LG направи направо огромно количество премиери и презентации, които проследихме по време на онлайн сесиите ѝ. В поредица от премиерни видео ревюта, Digital.bg ви запознава с най-интересните от тях.

Това сме посветили на меломаните, като сме обединили в него две интересни джаджи, които са предназначени основно за слушане на музика извън дома, но спокойно могат да бъдат и част от ежедневието ви вкъщи. Те са част от eXtended Reality проекта на южнокорейците.

LG XBOOM Go PL е портативна безжична колонка с вградена батерия. Името по всяка вероятност ви е познато, защото преди точно година, отново по време на Customer Electronics Show Sony представиха мощната безжична Bluetooth колонка с цветомузика LG PK5 XBOOM Go, която ви показахме в подробно видео ревю на сайта ни. Това е нейният наследник

За разлика от дизайна там, който беше по-скоро груб заради дръжките и респективно големите размери, тук LG са заложили на елегантната визия. Корпуса е заоблен и по него липсват стърчащи елементи. Корпусът е с IPX5 ниво на протекция, която означава, че ако завали не трябва по никакъв начин да се притеснявате, че колонката ще се повреди.

Формата е много специфична, леко заобляне на краищата, което освен дизайнерски елемент е и функционален, защото така звукът ще бъде по-добре насочен към слушащите го. Нискочестотните говорители са изнесени в страничните части, като там е разположена и цветомузиката, която и този път LG не са пропуснали да интегрират, за да има XBOOM Go PL парти дух.

 

 

Високочестотните говорители пък са зад прежата в лицевата част на корпуса. Върху него и тази година има издайнически надпис, който ни съобщава, че XBOOM Go PL е направена в сътрудничество с небезизвестните Meridian. В горната част на корпуса има специален Sound Boost бутон, който при натискане извлича максимума от потенциала на колоната.

Колонката се захранва от батерия с цели 3900mAh заряд, който гарантира едно денонощие непрестанно слушане на музика с едно пълно зареждане.

 

 

Новия XBOOM Go PL ще се предлага и в по-малки размери, както и в различн ицветови разновидности - PL2 който е 5 вата, PL5 с 20 вата и показаният във видеото над тази статия LG XBOOMGo PL7, чиято мощност е 30 вата.

Вторият аудио аксесоар, който LG показаха са слушалките TONE Free FN7. Този модел за първи път беше представен в средата на миналата година под името LG TONE Free FN6, като тогава той беше под формата на стандартни безжични слушалки. В края на годината обаче те се сдобиха с един доста сериозен функционален ъпгрейд и сега той вече е факт, като към името беше добавено FN7. Слушалките са с популярната напоследък функция ANC. Зад тази абревиатура стои Active Noise Cancelling.

Функцията за активно шумопотискане се постига посредством три микрофона, които са интегрирани във всяка от слушалките, като те изолират околните звуци при слушане на музика. Също както колонката и тези слушалки са направени в сътрудничество с Meridian Audio. Свързват се посредством Bluetooth 5.1 с поддръжка на кодеците SBC и AAC.

Тапичките се съхранват и зареждат посредством специален кръгъл UVnano кейс с ултравиолетова светлина, която ги дезинфекцира от 99.9% от съществуващите вируси.

Това е направено с цел превенция при борбата с COVID-19. С едно зареждане, на слушалките може да се слуша безжично музика до 15 часа.