В това свое видео ревю ще ви покажем една иновативна и много интересна геймърска мишка за професионалисти или за по-заможни любители с желание да имат тайно предимство пред  опонентите си в компютърните игри. Уважаеми дами и господа, Digital.bg представя Logitech G502 Lightspeed.

 

 

Феновете на марката знаят, че това не е изцяло нов модел, а ъпгрейд на добре познатият ни Logitech G502. Тук основната разлика е очевидна, Lightspeed вече няма кабел и е Wireless. Не си мислете обаче, че липсата на кабел се е отразила негативно на качествата на мишката. Благодарение на Lightspeed технологията на Logitech, при wireless Gameplay няма никакво влошаване на скоростта и реакцията в сравнение с жичният вариант.

Дизайнът на Logitech G502 е разчупен и ефектен.Формата е ергономична и приляга добре към дланта ни. Материалът е пластмаса с няколко вида на обработка, които абсурбират добре влагата от пръстите ни. Страничните части са гумирани и не позволяват запотяване и птрзаляне. Познавайки добре гейминг серията на Logitech, и в частност безжичните модели е нея, можем да кажем, че G502 Lightspeed е по-тежка от почти всички останали модели. Единственият по-тежък е MX Master2s, който маркира 145гр., но той е минало. Със своите 114гр G502 е една идея по-тежка от G903, която можем да съпоставяме технически с тестваната днес мишка. Тук ще отбележим, че теглото на Logitech G502 може да се регулира.

 

В специално куфарче, което намираме в кутията, има общо 6 тежести – 2х4гр и 4х2гр. Те се поставят под тези два капака в долната част на мишката, за да може да я балансирате според индивидуалните си предпочитания.  Супер решение за феновете на масивните мишки. Практиката показва, че те изпитват неудобства когато играят с тежащата само 80гр G PRO Wireless. Но пък тя е чудесна за деца и геймъри с по-малки ръце. В общ линии, за едно можем да похвалим Logitech – имат доста богат асортимент  от модели. Под кръглият капак има и място за USB приемника, което също е удобство, ако използвате мишката при пътувания извън дома. Така шансът да изгубите донгъла е минимален.

 

Спрямо жичната версия на G502, визуална разлика има при скролер бутона - при другия модел, той е с черна ивица по средата. Чисто функционално, скролерът е същият и има много добро механично движение, което се отключва с този бутон и вече можете да скролвате много бързо. Имате също така две отделни функционалности при натиска на ляво и на дясно. Основните бутони са с средно дълъг и отсечен ход. Усещат се добре и не се предполага да създават проблеми за в бъдеще.  С тези бутон можете бързо да регулирате DPI по време на игра, като винаги можете да знаете на каква степен сте с помощта на LED индикаторите по-горе. Същите индикатори показват и нивото на батерията при натискане на G9 бутона горе. Този бутон е създаден специално за шутъри и наричаме „Снайпер“С, а до него е браузинг бутона.

 

G-логото и споменатите индикации могат да светят в синьо, зелено, лилаво и какви ли още не цветове, които се регулират  от софтуерното меню на Logitech G HUB software. Имате On-Board Memory Mode при който можете да запаметите общо 5 профила с цветове, функционалности и DPI. Да, на скоростта Logitech са отделили цяло подменю. DPI е от 100 до 16000. Не е задължително да изберете кръгла цифра, можете да въведете цифрите ръчно според желанието си.

 

Батерията ви е достатъчна за 48 часа непрестанна игра. Тоест ако играете по 7 часа на ден, което е максимумът за един професионален геймър - това значи седмица с едно зареждане. Интересно е да отбележим нещо което научаваме от самите Logitech - HERO 16K сензорът е толкова енергоспестяващ, че реално светещото G-логото консумира повече енергия от него.

 

 

Така че, ако изключите подсветката, времето за автономност ще се увеличи до 60 часа. Зареждането става посредством micro USB кабел. Портът за зареждане е в предната част на мишката.  За да е пълно удоволствието, можете да си вземете и мауспада Logitech PowerPlay, който е създаден специално за игра с тази серия геймърски мишки на бранда. Този пад е активен и зарежда безжично мишката по време на игра.

 

Цената на която се предлага Logitech G502 Lightspeed към момента в България е 289лв.