Глобалното затопляне и климатичните промени са проблем, чието решаване изисква вниманието и усилията на всеки човек. Само за няколко години ключови параметри на планетата ни станаха жертва на неконтролируемото изпускане на вредни емисии в атмосферата. Най-големите потърпевши са мегаполисите, където замърсяването на въздуха предизвиква плътна покривка от смог, заради огромния брой производствени съоръжения и автомобили на пътя. Българските градове са изправени пред същия проблем.

 

 

Следенето на качеството на околния въздух е много по-лесна задача, отколкото си представяте благодарение на новото мобилно приложение Airlief за Android и iOS. Софтуерът разполага с достъп до информация генерирана от 15 000 сензора, които са локализирани в 75 държави, сред които и България. Airlief също така черпи в реално време информация от официални станции на територията на цялата страна и AirSofia, за да ни информира на смартфона за количеството вредни частици, което ни заобикаля.

 

 

Разработчиците са се постарали да осигурят максимално лесен за използване интерфейс, който изисква само няколко кликвания на екрана. Аirlief също така поддържа полезна функция за персонализирани съвети на базата на актуалната обстановка и моментното замърсяване на въздуха около вас. Ако се интересувате от подобна информация на смартфона определено изпробвайте възможностите на Airlief, тъй като приложението предоставя разнообразни инструменти, за да следи качеството на въздуха.

 

 

Oще от Digital: Десет приложения, които е добре да имате на телефона си