Zoom е популярна платформа за комуникация, която е фокусирана предимно към бизнес средите. Приложението предлага широк набор от функции и за обикновените профили. За да отключите пълния потенциал на Zoom е необходимо да преминете към премиум акаунт. Компанията използва официалния си блог, за да потвърди, че една от полезните функции за платените потребители вече е достъпна за всички в Zoom.

Функцията Auto-Generated Captions от месеци е достъпна за Zoom Meеtings / Zoom Video Webinars и възпроизвежда транскрипция в реално време. По този начин всички участници в разговора виждат на своите екрани текст от речта на другите потребители, които говорят. Субтитрите също така могат да се маркират и анотират, което позволява да следите цялата комуникация, ако се включите по-късно.

Видеоконферентните връзки за обучение и бизнес имат най-голяма полза от този инструмент, който вече ще е достъпен за Zoom Meetings на всички регистрирани потребители.

 

 

Първоначално транскрипцията ще е само на английски, но се работи над оптимизация за повече езици. Показването на субтитри е подходящо решение за потребителите, които имат слухови проблеми и улеснява цялата комуникация между участниците във видео разговорите. Zoom осигурява поддръжка за екранни четци, транскрипция на гласова поща, Keyboаrd Accessibility функционалност и др.

За да използвате Auto-Generated Captions е необходимо да се логнете от уеб портала на Zoom. След това отворете последователно "Settings" менюто с настройки и "Meeting" таба. Последната стъпка е да преместите слайдера "Closed Captioning" в секцията "Меeting (Advanced)", съобщава TechRadar.

Популярнoто приложение за комуникация предлага още опция за използване на API  токени и интеграция на Captioning услуги от трети страни. По този начин Zoom затвърждава позицията си на най-сериозната конкуренция на Microsoft Teams и Google Meet.

 

Още от Digital: Ето какво да направите в Zoom, ако сте се уморили да виждате лицата на колегите си всеки ден