Huawei продължават да работят активно над новата си операционна система. Китайският бранд ще разчита все повече на HarmonyOS в мобилната индустрия. Сега разбираме, че компанията е осигурила достъп на разработчиците до HarmonyOS 2.0. Това е ключов фактор, който по всяка вероятно ще ускори разработката на платформата и респективно премиерата на първите смартфони, които работят с него.

Вече знаем и имената на някои от настоящите устройства, които са оптимизирани за Harmony OS 2.0. Aнгажирането на разработчиците е ключово за Huawei, тъй като ще стимулира разгръщането на екосистемата и появата на повече приложения за операционната система.

Предоставянето на поддръжка за Android приложения ще направи използването на HarmonyOS 2.0 много по-лесна и удобна задача. Това е важно и за европейските потребители на Huawei, които разчитат на Goоgle и множеството им приложения, за да бъдат продуктивни в своето ежедневие.

Публичната бета версия също такa предоставя възможност за разпространение на OTA ъпдейти, информира GizmoChina.

 

 

Компанията се е погрижила да гарантира поддръжка за някои от най-популярните си устройства Сред тях са Huawei P40, Huawei P40 Pro, Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 Pro 5G. Собствениците на таблетите MatePad Pro също ще могат да инсталират актуализацията.

Разработчиците трябва да използват Remote Simulator функцията в Huawei DevEco Studio и да инсталират DevEco Studio 2.0 Beta3 от официалния уеб сайт на Harmony OS 2.0. Използвайте секцията за OT ъпдейти и изберете "I Want To Register" бутона.

Необходимо е да изчакате самите регистрации да бъдат одобрени, за да продължите. Huawei ще ви информират по имейл, когато това се случи. След това може да изтеглите OTA ъпдейта на Harmony OS 2.0 на някои от съвместимите устройства.

Бета версията предлага и много повече функционалност и поддръжка на над 15 000 API интерфейси. Осигуряването на достъп на разработчиците до операционната система е гаранция, че в следващите седмици ще разбираме повече за разработката на HarmonyOS 2.0.

 

Oще от Digital: Кои смартфони ще бъдат съвместими с Huawei HarmonyOS