Aнглийският производител през годините се е утвърдил като синоним на лукс, престиж и високо качество. Уникалните предложения на Bentley продължават да задават тенденциите в цялата индустрия. Динамичната обстановка и навлизането на модерни технологии също така карат компанията да се адаптира по-бързо, за да остане конкурентна на другите водещи брандове.

Вече ви съобщихме, че Bentley няма да представят електрически автомобил до 2025г., но това не означава, че не проявяват интерес към тази нова пазарна ниша. Компанията има ясна стратегия и сега потвърди какво да очакваме от Bentley в следващото десетилетие.

На първо място разбираме, че ще се увеличи употребата на нови материали в офисите на Bentley, като целта е да се сведат до минимум отделяните вредни емисии в атмосферата. Успоредно с това разбираме, че първите хибридни автомобили на популярният бранд ще бъдат достъпни през 2026г.

Следващата стъпка ще отнеме около четири години, като до края на 2030г. всички нови автомобили на Bentley ще използват електрически двигатели.

 

 

Главният инженер на Bentley, Матиас Рабе също потвърди, че "бъдещето на Benley е изцяло в електрическите двигатели". Транзицията към eлектромобили ще бъде най-важният приоритет за компанията през следващите години. Всички тези промени са част от корпоративната стратегия Beyond 100, която предвижда още по-гъвкав бизнес модел, който е съобразен с ниските вредни емисии в атмосферата.

В момента единственият хибриден модел в портфолиото на компанията е Bentayga SUV.  Въпреки разпространението на коронавируса Bentley са продали над 10 хил. автомобила през 2020г. За сравнение година по-рано техния брой бе 11 хил., което показва, че Bentley са запазили своите позиции в индустрията от началото на годината досега.

В заключение ще отбележим, че до края на 2025г. всички офиси и съоръжения на Bentley ще намалят със 75% вредните емисии в атмосферата.

 

Още от Digital: Bentley ще представи нов суперкар - Bacalar е вдъхновен от Bentley EXP 100 GT