Автомобилният салон в Женева е едно от най-големите събития в света на автомобилите. Там виждаме за първи път различни премиери масови и бутикови автомобили, включително и концепти, които последствие се превръщат в серийни модели. Тази година през Март очакваме да видим и концептуалният Bentley Bacalar. Суперкарът е разработен от подразделението Bentley Mulliner, което се занимава с ръчна изработка на индивидуални поръчки. Моделът е кръстен на местността Бакалар в Мексико, където се намира "Лагуната на седемте цвята" известна с ярко синята си вода.

 

 

Концептуалният суперкар е направен по мотиви на показаният по случай 100 годишнината на марката Bentley EXP 100 GT концепт. Освен футуристичен, той е и  направо огромен - с дължина от 5.8 метра и ширина от почти 2.4 метра, той се превръща в най-голямата спортна лимузина в света. Интересна информация, която споделят Bentley  е, че са направили Bacalar от био материали.  Сред тях са рециклирана оризова обвивка, отпадъци от винопроизводството и дървесина, извлечена от торфени блата.

 

 

И макар все още да няма официална информация за техническите параметри на Bentley Bacalar, можем да предположим, че изграден на база шасито на новото Continental GT, той ще има 6-литров W12 цилиндров двигател с 626к.с. и 900Nm въртящ момент. С такъв купето би трябвало да вдига 333км/ч и да ускорява от 0 до 100км/ч за 3.7 секунди.

 

 

Тук обаче идва момента в който се сещаме, че сме 2020г. и вече почти всички производители на автомобили са се ориентирали към алтернативното електрическо задвижване. В този ред на мисли има шанс Bentley Bacalar да бъде снабден с двигателя, който Bentley анонсираха преди година при EXP 100 GT. Там всяко от четирите колела има свой собствен двигател, като общата им мощност се равнява на 1359к.с. с 1500Nm въртящ момент. С тях ускорението от 0 до 100км/ч става за рекордните 2.5 секунди, а капацитетът на батериите е 700км с едно зареждане. 

 

 

Bentley Bacalar ще бъде произведен в между 10 и 12 бройки, като всяка ще струва по 2 милиона долара.

 

Вижте още видео ревюто на: Тест Драйв на BMW i8 Protonic Red Edition в България