Bentley отдавна проявяват интерес към идеята да пуснат на пазара собствен електрически автомобили. Още преди две години компанията ни показа за първи път прототипа EXP 10 Speed 6. Инженерите са доразвили тази концепция и представиха новия Bentley EXP 12 Speed 6e. Това бе е една от най-интересните премиери по време на Geneva Motor Show 2017, тъй като е първият луксозен електрически автомобил на английския производител, съобщава BusinessInsider.

 

 

Идеята на Bentley е да създаде елегантно купе, което няма покрив и е подходящо за изминаване на дълги разстояния. За да постигнат този ефект и да гарантират максимален пробег от компанията са заложили на технология за индуктивно зареждане на батерията. Bentley твърди, че двуместното бижу може да измине разстоянието от Лондон до Париж (344 км.) с едно зареждане. Дизайнът на EXP 12 Speed e6 е впечатляващ, но това едва ли изненадва феновете на Bentley. 

 

 

Коженият салон в червен цвят допринася за луксозния вид. Пътниците ще могат да използват тъчскрийн дисплей и контролен панел, който осигурява достъп до мобилни приложения, социални мрежи, имейли и др. Страничните огледала имат вградени камери, следящи в реално време ситуацията на пътя. Специален дизайн на предния капак ще охлажда батерията, когато това е необходимо. Bentley разработват и други електрически автомобили, като нова версия на Bentayga, която ще видим през 2018г.

 

Вижте как Bentley Bentayga е най-бързият сериен SUV автомобил в света