Автомобилите от типа SUV се превръщат във все популярен избор за потребителите, което накара почти всички водещи компании да представят подобни модели на пазара. Bentley е поредният голям бранд, който проявява сериозен интерес към този сегмент и сега разкри любопитна информация за предстоящия aвтомобил Bentayga. Първият SUV на компанията ще предложи съчетание между елегантен дизайн, луксозен интериор и ще обърне специално внимание на сигурността на пътниците, коментира SlashGear.

 

Bentley разкриха, че максималната скорост на Bentayga ще достигне до 301км./ч., което ще го превърне в най-бързия сериен SUV автомобил в индустрията.  Мощността на модела се гарантира от усъвършенстван 6-литров W12 ТSi двигател с два турбо компресора на компанията, който има 600 конски сили и така позволява ускорение от 0 до 100 км./ч. за 4.1 секунди. За сигурността на пътниците ще се погрижат много иновативни технологии, сред които Adaptive Cruise Control, Park Assist, Еlectronic Night Vision, както и серия от сензори, разположени във външната част.

 

Централното табло е оборудвано с 8-инчов сензорен дисплей, който е допълнен от 60GB хард диск, на който да съхранявате мултимедийното си съдържание, както и от 10.2“ панели на гърба ба седалките. Луксозният интериор представлява интересно съчетание между ръчно изработена кожа, която е примесена с метални и дървени елементи. В заключение ще отбележим, че Bentayga ще бъде показан за първи път по време на автомобилното шоу IAA Frankfurt Show което ще се проведе между 15 и 27 септември, а продажбите му стартират през 2016г.

 

Вижте какви автомобили ще кара Джеймс Бонд в новия филм Spectre