Опцията за бързо зареждане е едно от най-интересните подобрения в новите смартфони на Apple. Въпреки, че компанията не обърна много внимание на тази характеристика по време на премиерата им тази функция определено ще се хареса на много потребители. Според официалните данни собствениците на iPhone 8 и iPhone X ще могат да ги заредят до 50% за около 30 минути. Последните данни в интернет разкриват, че бързото зареждане ще е възможно единствено през USB Type-C кабел.

Luxo Sword Micro+Lightning USB Cable е висококачествен, универсален, здрав и надежден кабел съвместим с новите устройства на Apple

 

Причината е, че Apple използват една от спецификациите на този стандарт, а именно USB Power Delivery. Това е функция, която намира място и в 10-5-инчовия iPad Pro. Aко искате да се възползвате от опцията за бързо зареждане е необходимо да инвестирате в покупката на USB Type-C кабел, тъй като в кутията на новите смартфони има единствено стандартен Lightning конектор, предаде TheVerge. Добре е да знаете тази информация, ако планирате да си купите iPhone 8 или iPhone X.

 

Aко искате да зареждате максимално бързо смартфоните ще е необходимо да се сдобиете с Lightning-to-USB C кабел, който Apple продава за около $25, както и допълнително USB-C Power Delivery зарядно. В момента подобни продукти са достъпни за около $40-$50. Ще е интересно да видим дали Apple няма да стартират различни промоционални оферти, в които да включат подобни аксесоари в стартовите пакети на смартфоните, за да ги направят по-атрактивни за потребителите.

 

Вижте осем неща, които Apple пропуснаха да кажат за iPhone X