Вижте още: Селфи стик Huawei AF14 – Безплатно в комплект с Huawei P10 Lite

 

Ако преди десетина години мобилните ни телефони служеха само за разговори и в много редки случаи за снимки с не особено добро качество, то днес смартфоните ни са устройства които съчетават в едно функциите на още десетина други устройства.

 

 

Това на екраните ви е впечатляващият Huawei P10 който благодарение на видео ревютата ни вече познавате добре. Защо толкова уверено казваме „впечатляващ” ли?! Това е смартфонът който не само ни спечели с елегантният си дизайн и добри технически характеристики, P10 може да се похвали, че към момента е един от трите смартфона които правят супер качествени снимки не само с основната, но и с предната си селфи камера.

 

Huawei - „Стартирай лятото”

По време на кампанията на Huawei - „Стартирай лятото” която започна на 10-ти Юли и приключва на 20-ти Август, всеки новозакупен от трите мобилни оператора и големите вериги магазини за техника страната Huawei P10 ще върви в комплект с това специално SuperCharge зарядно за кола. В това ревю Digital.bg ще ви го покаже подробно и ще ви запознае със специфичните му функциите.

 

Huawei SuperCharge Car Charger

 

Какво има в кутията на зарядното с моделна абревиатура AP38? Основното тяло с размери 74х34х34мм и тегло от едва 32гр. и дълъг 100см USB Type-C кабел. Сигурно ви прави впечатление, че женският жак в основното тяло и мъжкият пълноразмерен USB на кабела са оцветени в лилаво. Това ви подсказва, че трябва единствено да ги свързвате едно с друго при зареждане на своя Huawei смартфон. Второто 5V1A гнездо е за всички останали.

 

 Стандарти Qualcomm Quick Charge 2.0 4.5V5A, 5V4.5A, 5V2A и супер бързият Huawei Quick Charge 9V2A

 

Ако стандартните зарядни за кола поддържат само по един стандарт за зареждане и в повечето случаи с тях са ви нужни няколко часа, за да заредите смартфона си, то при SuperCharge зарядното на Huawei нещата стоят по коренно различен начин. То поддържа общо 4 стандарта за бързо зареждане -  Qualcomm Quick Charge 2.0 4.5V5A, 5V4.5A, 5V2A и супер бързият Huawei Quick Charge 9V2A. Така зарядното се оказва подходящо не само за P10 с който върви като подарък по време на кампанията „Стартирай лятото”, с него можете бързо да зареждате и други модели смартфони.  

 

Бързо зареждане в колата

 

Тестовете ни показват, че зарядното за кола с бързо зареждане е много полезно устройство. Събудили сте се сутрин и бързате за работа. Между дома и офиса в големите градове средно са ви необходими 20 минути. За това време Huawei P10 се зарежда от 0 до 60%, енергия която може да ви е достатъчна за цял ден.

 

Зарядното има защита от презареждане, недозареждане, прегряване или дори възпламеняване

 

Освен различните стандарти за бързо зареждане, Huawei SuperCharge AP38 има и 4 специални защити които осигуряват надеждност и безопастност на устройства ви. Много е важно едно зарядно да има такива, защото така ще ви лиши от неприятният момент да повредите батерията си чрез презареждане, недозареждане, прегряване или дори възпламеняване. Проблеми които не веднъж сме виждали при нискокачествените зарядни, а тук все пак имайте предвид, че говорим и за бързо зареждане, при което по принцип температурата е малко по-висока.