Преди време когато Huawei представиха флагмана си Mate 20 Pro, останахме впечатлени от иновациите които ни предлага той. Една от тях е възможността безжично да дава от енергията си на други нуждаещи се смартфони. В това видео ревю отново сме на тема безжично зареждане и ще ви покажем едно устройство на Huawei които определено прави живота ни доста по-лесен, лишавайки ни от нуждата да разплитаме и свързваме кабели постоянно. Уважаеми дами и господа - Huawei Wireless Charger.

 

Да, и преди сме виждали безжични зарядни. Този продукт не е нещо ново и със сигурност повечето от вас са ползвали Wireless Charger до този момент. На пазара има стотици модели безжични зарядни, НО нито едно от тях не може да се съпостави с това на Huawei. Защо ли?! Причините са няколко, като основната е, че с за само 30 минути, можете да заредите напълно изтощената батерия на Huawei Mate 20 Pro до 31%, като имайте предвид, че зарядът на топ флагман смартфона не е никак малак - 4200mAh. Тайната се крие в това, че максималното зареждане тук е цели 15W. Като база за сравнение със стандартно 7.5W безжично зарядно, за това време ще генерирате едва 16%. Повечето хубави бързи Wireless заряни са 10W и с тях батерията на Mate 20 Pro би получила 23% за 30 минути.

Безжичното зарядно на Huawei има Qi стандарт за универсална употреба  която му позволява бързо да разпознае и зареди почти всички смартфони които поддържат безжично зареждане. С тази джаджа също така можете да зареждате безжично Smart часовници, слушалки и други устройства които имат тази функция. Повърхността на зарядното е направена от специален силикон върху който смартфоните буквално залепват и няма шанс да се изплъзнат.

Нещо много важно с което голяма част от другите безжични зарядни не могат да се похвалят е, че с това на Huawei ожете да зареждате смартфоните си без дори да ги докосвате до корпуса му. Връзката става на разстояние до половин сантиметър, което автоматично ви позволява да не сваляте от смартфона си предпазният кейс в който сте го облекли, дори и много дебел, брониран да е той. Единственото условие е да не бъде метален. Това ни подсеща, че Huawei Wireless Charger има специална защита която разпознава дали неволно върху повърхността му не сте поставили ключове, монета или друг обект който би довел до повреда. За да се избегне такава, зарядното се изключва автоматично. Освен това, джаджата има защита от прегряване, по-слаб или по-силен ток, който често води до повреда на батерията.

 

Още едно удобно приложение на Huawei Wireless Charger e, че можете да го поставите и в автомобила си, където при пътуване, смартфонът ви да се зарежда бързо, без да сте свързали кабели към него. Вариантите са два – стандартен в който свързвате захранването на безжичното си зарядно към USB вход в купето си или, чрез бързо зарядно за кола Huawei AP38 което вече сме ви показвали във видео ревютата си. То има два USB изхода – стандартен Qualcomm Quick Charge 2.0 4.5V5A, 5V4.5A, 5V2A и супер бързият Huawei Quick Charge 9V2A.

 

 

Цената на бързото Huawei Wireless Charger зарядно в България в момента е около 100лв.