Много хора си падат по коктейлите, но приготвянето им винаги е било считано за изкуство, което владеят само най-добре обучените бармани. Е, една нова джаджа е на път да развенчае това вярване. TechInsider ни запозна с Bartesian – автомат за коктейли, който може да забърква какви ли не алкохолни комбинации само за броени секунди.

 

Подобно на много съвременни машини за кафе, Bartesian използва капсули, като на разположение са 12 различни вида, сред които Маргарита, Космополитън, Сигничър 1 и 2 и други. Всяка капсула съдържа комбинация от истински плодов сок, безалкохолен ликьор и висококачествен алкохол. След избор на коктейл, машината сама изписва на дисплея типа чаша, в която трябва да го приготвим. Налице е и възможност за приготвяне на шотове от чист алкохол.

 

Още от Digital: Как технологиите позволиха създаването на нискокалоричен шоколад

 

Bartesian е събрал необходимите за създаването си финансови средства още миналата година. Сега създателите му водят втора кампания в Kickstarter. Ако тя протече успешно, автоматът за коктейли ще бъде пуснат на пазара следващата година и ще се продава за цена от $299.