През 2014 година дизайнерът Джошуа Реноуф представи проект за будилник на име Barisieur, който не просто ни събужда, но и ни приготвя ароматно кафе. Според Engadget, иновативният будилник вече е готов за масово производство. Преди това обаче трябва да събере нужните за производството си средства с помощта на краудфъндинг сайта Kickstarter.

 

Будилникът-кафе машина загрява водата до 94 градуса с помощта на индукционния си котлон, който затопля изработената от неръждаема стомана основа на машината. Филтърът за кафе също е изработен от стоманена мрежа. Машината има места, предназначени за съхранение на изстудено мляко, за захар, както и за самите напитки – не само кафе, но и чай и други видове топли напитки.

 

Още от Digital: Samsung патентоваха смарт часовник, който проектира втори дисплей върху ръката ни

 

Зареждането на машината трябва да става през нощта и, всъщност, да се превърне в ритуал преди лягане – нещо като миенето на зъбите. Трябва да налеем толкова вода, колкото ще стигне за кафето ни, да заредим самата машина с кафе и разбира се да настроим алармата за събуждане. Последната стъпка е да определим кога да започне да се прави кафето – преди алармата, по време на нея или след нея.

 

Многофункционалната джаджа разполага дори с USB порт, с помощта на който можем да заредим смартфона или таблета си, докато спим. Ако Barisieur ви звучи добре като идея, можете да подкрепите проекта в Kickstarter и едновременно с това да поръчате своята кафе машина на цена от около $387 (или по-малко за най-бързите). Първите доставки обаче се очакват едва през юни 2017г.