Мобилните оператори в България ни предлагат възможността да избираме между все по-разнообразни и достъпни абонаментни планове. Конкуренцията между трите телекома е причината днес да можем да  се абонираме за пакети с включени минути и интернет, които задоволяват дори най-претенциозните потребители. Повечето от нас не успяват да надхвърлят включените безплатни разговори и мегабайти. Един от малкoто начини да натрупаме допълнителна сметка е с обаждания до т.нар, " номера с добавена стойност". Повечето от тях започват с кода 0700.

 

 

Въпреки постоянните реклами не всички номера от този тип са безплатни, като дори свързването с оператор на телекомите от смартфона продължава да се таксува. Ситуацията е идентична и с много компании, предлагащи услуги в сектори като транспорт, телекомуникации, финансови институции и др. Благодарение на усилията на 27-годишния български разработчик Пламен Тенев можем много бързо и лесно да се справим  с този досаден проблем. Той успява да създаде мобилно приложение, което преодолява установените правила и извършва безплатни обаждания до 0700 номерата.

 

 

Неговото решение се казва "0700-безплатните номера" и вече е достъпно за изтегляне от Google Play. След като го инсталирате ще можете да говорите безплатно с всички номера, които използват 0700. В момента повечето оператори таксуват средно около 0.32 ст. за минута, но дългото слушане на музика и увеличението на тази стойност до 1.20 лв. биха увеличили сериозно сметката ви. Приложението на Пламен Тенев предлага най-доброто решение за собствениците на смартфони с Android и сме изключително благодарни за неговата усърдна работа.

 

Oще от Digital: Безплатно приложение за Android и iOS позволява лесно да проверим качеството на въздуха в България