Името на китайския производител BAIC Motor Corp. едва ли ви е познато, но новия суперавтомобил на този бранд определено може да промени тази ситуация, тъй като се отличава с впечатляващ дизайн и характеристики. Новият модел на компанията е кръстен с името Arcfox-7 и бе показан за първи път по време на изложението Beijing International Autiomotive Exhibition, където предизвика невероятен интерес сред посетителите. Трябва да отбележим, че този суперавтомобил се задвижва от електрически двигател и е един от най-мощните представители на тази пазарна ниша, предаде Mashable.

 

Според официалните данни на неговите създатели Arcfox-7 може да ускори от 0 до 100 км./ч. за едва 2.8 сек., а максималната скорост на модела достига до 299км/ч. Другата отличителна характеристика е спортния кокпит, както и интересния волан, който наподобява тези в самолетите, както и тапицерията от въглеродни влакна. BAIC Arcfox-7 също така разполага с три големи сензорни екрана на централната конзола и е един от най-футуристичните електрически автомобили, които сме виждали досега.

 

Интересно решение на създателите му е включването на сензор за пръстови отпечатъци, който да предотврати възможността друг човек, освен неговия собственик да го шофира. В момента това е само концептуален прототип, но от компанията са решени да продължат да подобряват неговите възможности и да стартират неговото масово производство. BAIC Arcfox-7 предлага интересно съчетание между футуристичен дизайн, електрически двигател и най-модерните технологии и е създаден специално за любителите на високите скорости.

 

Вижте бъдещите електрически автомобили няма да имат двигатели