Aко сте собственик на iPhone трябва да бъдете много внимателни, тъй като експерти откриха много интересен бъг в приложението FaceTime. Оказва се, че този недостатък позволява на даден човек да стартира обаждане с FaceTime и да чува звука от другото устройство преди отсреща да приемат разговора. Това представлява сериозен проблем, тъй като на практика позволява да подслушвате какво се случва от другата страна. Apple са информирани и вече работят над софтуерен ъпдейт.

 

Ситуацията е неприятна, тъй като проблема засяга устройствата с iOS 12, но също така и macOS. По този начин лаптопите също са засегнати, което означава, че доста повече хора са изложени на риск, преда CNet. Потребителите дори твърдят, че в този случай самото звънене е по-продължително и колкото повече се забавя приемането или отхвърлянето на разговора, толкова по-дълго може да се чува звука от другата страна. Проблемът може да стане още по-неприятен, ако се намирате на публично място.

 

 

Представете си например как знаете, че колега в другия край на офиса не е на своето бюро и докато го набирате във FaceTime бихте чули какво говорят другите хора около неговото работно място. Популярността на iPhone и лаптопите с macOS прави този недостатък доста неприятен. В момента единственото решение да не станете жертва на подобни техники на шпиониране е да блокирате FaceTime от менюто на своето устройство. Apple обещаха в кратки срокове необходимия ъпдейт, който отстранява проблема.

 

Oще от Digital: Най-добрите олекотени версии на популярните приложения за Android и iOS