Eкосистемата от иновативни продукти, които предлага Apple обхваща почти всеки аспект от динамичното ни ежедневие. Устройства като iPhone, Apple Watch, MacBook, AirPods и iPad са подходящи за забавление, тренировка, работа и гледане на мултимедия. Премиерата на iPhone 12 възстанови позициите на компанията, която регистрира най-високи продажби на смартфони през първото тримесечие на 2021г.

Една от иновациите свързани с първите 5nm смартфони на компанията несъмнено са аксесоарите MagSafe. Това са допълнителни модули, които се прикрепват в задния корпус с магнитна връзка и осигуряват повече батерия, още една камера, както и опция за 15W безжично зареждане. С течение на времето Apple ще продължат да разширяват портфолиото от MagSаfe аксесоари с още повече смарт функционалности.

Компанията също така работи над порт за зареждане, който е базиран на дизайна на MagSafe и предлага магнитна връзка. Документи от патент на Apple описват използването на 3pin конектор сходен с тези на по-старите версии на MacBook за зареждане на iPhone.

 

 

Информацита показва, че Apple тестват няколко различни дизайна на конектори. Изглежда, че компанията се подготвя за бъдеще без Lightning конектори, които се използват от 2012г. Има няколко прични за преминаването към магнитни портове за зареждане, като например по-високите скорости за захранване, които обещава технологията MagSafe.

Настоящите версии на магнитните зарядни могат да зареждат безжично смартфоните с 15W мощност. Аpple работят активно, за да увеличат този стойност и скъсят времето необходимо за захранване на бъдещите iPhone. Ако компанията представи устройство, което има MagSafe порт това ще е поредната стъпка към пълното премахване на конекторите от смартфоните на Apple.

 

Още от Digital: Apple ще използват диамантенo покритиe за дисплеите на бъдещите модели iPhone