Apple Watch е най-продаваният смарт часовник на пазара и освен с елегантния дизайн привлича внимание и с разнообразните възможности за персонализация. Потребителите могат да избират между множество каишки и допълнителни аксесоари, с които да накарат Apple Watch да изглежда точно както искат. Разбира се това не спира компанията да търси разнообразни начини, с които да превърне смарт часовниците си в още по-атрактивен избор за потребителите. Новите версии на Apple Watch ще предложат една интересна функционалност.

 

Молба за патентоване на интересна технология разкрива повече детайли за плановете на Apple в този сегмент. Според данните на AppleInsider компанията обмисля възможността да представи собствена серия каишки, които сами се регулират и адаптират към китките на потребителите. Toва е интересна концепция, тъй като означава, че без значение от големите си каишката може да е удобна на дете, мъж или дама независимо от възрастта ѝ. Функционалност, която може да изостри конкуренцията с Android Wear. 

 

Системата на Apple може да се активира автоматично или при определено действие на потребителите и да променя сама размера на каишката, за да прилепне максимално добре към ръката. Компанията експериментира с различни методи, които да им позволят да постигнат този ефект. Сред тях са вграждането на вътрешен компонент за регулиране, но също допълнителен кабел за опъване, но също газови или течни мехурчета, които настройват каишката. Засега това е само патент, но определено е доста интересна идея.

 

Вижте най-добрите смарт часовници на пазара през 2017г.