Новият флагман на компанията в пазара на смартфони предлага атрактивно съчетание от дизайн и технически характеристики. LG G8 ThinQ също така се превърна в първото устройство в индустрията с технологията Crystal Sound. Благодарение на нея самия екрана на устройството се превръща в усилвател на звука, чрез серия от вибрации върху повърхността на дисплея. Крайният резултат е звук, който идва директно от OLED дисплея на LG G8 ThinQ.

 

Компанията вижда голямо бъдеще в Crystal Sound технологията и регистрираха патент на още едно устройство, което я използва. Името на този продукт е "Display Speaker", като за съществуването му разбираме от документите на LG до Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост. Изглежда, че компанията иска да използва тази иновация и в други устройства и да не я ограничава единствено до смартфоните, предаде GizChina.

 

Документите свързани с регистрацията споменават смарт часовници и умни джаджи, което е доказателство, че Crystal Sound тепърва ще се използва от все повече устройства. Технологията използва дисплея като диафрагма за вибриране и генерира на аудио, което впечатлява със своя силен и кристален звук. Интеграцията на LG Crystal Sound към повече хардуерни продукти ще превърне аудио възможностите в основно предимство на мобилните устройства на компанията.

 

Още от Digital: Какви ще са тенденциите при смартфоните през 2019г.