HMD Global полагат много усилия и постепенно започнаха да възвръщат интереса на потребителите към популярния бранд Nokia. Новата им генерация смартфони с Android се радват на добри продажби и само преди седмици видяхме флагмана Nokia 9 PureView. По време на мобилния конгрес в Барселона компанията представи и още четири устройства, сред които Nokia 3.2 и Nokia 4.2  Бюджетните предложения предлагат вграден LED диод към Power бутона. 

 

Toва дизайнерско решение на HMD Global се използва за възпроизвежда на нотификации и може да е доста полезно в много ситуации. Собствениците на устройствата например могат само с поглед да разберат дали са получили входящо съобщение или гласово повикване, дори да се намират в другия край на стаята. Компанията смята да използва тази функция в бъдещата си серия смартфони от средния и ниския клас, които няма да имат предни камери вградени в дисплея.

 

Устройствата дискретно ще информират своите собственици за входящи повиквания, текстови съобщения и друга активност от мобилните приложения. От AndroidPit дори съобщават, че HMD Global вече са регистрирали на свое име патент, който подробно описва системата. Това е дизайнерско решение, което ще позволи по-голяма част от предното пространство да се използва от екрана, но и ще ви казва, че имате нотификация, дори ако сте оставили смартфона обърнат с дисплея надолу.

 

Oще от Digital: HMD Global са продали 70 млн. смартфона Nokia в последните две години