Китайският производител има все по-силно присъствие на световния пазар на смартфони. Xiaomi е един от брандовете, които в най-голяма степен се възползваха от проблемите на Huawei в мобилната индустрия. Агресивното ценообразуване и впечатляващите характеристики продължават да са най-отличителните характеристики на смартфоните на Xiaomi.

Вече ви съобщихме, че Xiaomi е най-големият производител на 5G смартфони с Android. Желанието на компанията да бъде дългосрочен фактор и източник на иновации е причината постоянно да се експериментира с нови технологии. Компанията инвестира средства в разнообразни патенти и материали, които могат да подобрят бъдещите им устройства.

Една от концепциите на Xiaomi предвижда разработката на устройство, което има фотохромно или електрохромно задно покритие. Информацията бе потвърдена от популярния блогър Digital Chat Station в социалната мрежа Weibo. Прототипите на иновативния смартфон все още са в начална фаза на разработка и позволяват на корпуса да променя цвета си от ултравиолетовите слънчеви лъчи.

 

 

Xiaomi все още не са взели крайното решение дали да използват фотохромна или електрохромна технология във финалната версия на устройството. Vivo S10 е смартфон, който например използва фотохромен корпус, чиито цветове се променят съобразно силата на околната светлина.

Eлектрохромната технология е различна и намери интеграция в концептуалния OnePlus Concept One. В ртози случай цветовете се променят съобразно електрическо напрежение предавано през стъклено покритие. OnePlus използваха подобен корпус, за да скрият камерите и да допринесат за уникалния дизайн.

Ако Xiaomi изберат електрохромен корпус със сигурност ще провокират по-голям интерес към предстоящия си смартфон. Техническите спецификации на прототипа не са известни, като Xiaomi вероятно ще опитат да добавят уникални характеристики, които различават смартфона от OnePlus Concept One.

 

Oще от Digital: Кои смартфони на Xiaomi ще получат ъпдейт към Android 12 и MIUI 13