Впечатляващите камери ще продължат да бъдат отличителна характеристика на смартфоните на компанията. Само преди дни бе премиерата на 200-мегапикселовите ISOCELL HP1 сензори на Samsung, които скоро ще видим във флагман на Xiaomi. Най-вероятно това ще бъдат представителите на Xiaomi Mi 12 серията.

Ако не възникнат неочаквани проблеми премиерата на смартфоните ще е през декември. Партньорството между Samsung и Xiaomi е свързано и с интеграцията на първите 108МР сензори за смартфони. Увеличаването на резолюцията до 200МР ще предложи впечатляващи възможности за мобилна фотография на потребителите.

Популярният блогър Digital Chat Station потвърди желанието на Xiaomi да използват новите камери на Samsung. От неговите данни разбираме, че един от моделите в новата серия ще има двойна конфигурация на камерата. Основният сензор ще е с 200-мегапикселова резолюция, като неговата работа ще се подпомага от още една 50МР камера, съобщава GizChina.

 

 

Останалите устройства от високия и средния клас на Xiaomi ще продължат да използват 108МР и 64МР камери. Най-впечатляващият модел от новата серия несъмнено ще бъде Xiaomi Mi 12 Ultra. От компанията вече са започнали тестове със Super Slow Motion режим, който позволява запис на съдържание със 1920 кадъра в секунда. Функцията вероятно ще е достъпна за всички версии на смартфоните от новата серия.

Високата производителност най-вероятно ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 898 процесори. Това ще е първият 4-нанометров чип на Qualcomm, който предлага по-висока скорост и по-ниска консумация на енергия от 5-нанометровите архитектури. Още преди премиерата на Mi 12 гамата вниманието ни ще бъде приковано към още една атрактивна серия, а именно Xiaomi Mi 11T.

Вече знаем, че смартфоните с този бранд ще бъдат представени на 15 септември. Техническите спецификации ще включват OLED дисплеи със 120Hz опресняване, 5000mAh батерии и 120W зареждане.

 

Още от Digital: Кои смартфони на Xiaomi ще получат ъпдейт към Android 12 и MIUI 13