Водещите производители експериментират с различни идеи как да премахнат напълно рамките около дисплеите на бъдещите си смартфони. Вече ви информирахме, че Synaptics създадоха първия сензор за пръстов отпечатък, който може да се вгради в дисплея на смартфоните. Това е сигурна гаранция, че все по-голям брой модели с Android ще имат подобен дизайн и ултратънки размери през 2018г. Инженерите на Samsung обмислят възможността да вградят в самия дисплеи и други ключови компоненти на устройствата, предаде AndroidHeadlines.

 

Корейският производител вече патентова на свое име иновативен метод, който описва смартфон с предна камера за селфита, която е разположена в самия OLED дисплей. По този начин се премахва изцяло рамката в горната част, което позволява на дисплея да се слее буквално с ъглите в краищата, заемайки цялото пространство отпред. Samsung имат амбициозната идея как да направят същото не само със селфи камерата, но също и с останалите сензори, които обикновено са в предната част на смартфоните.

 

Samsung искат микрофона, жироскопа или акселерометъра да са в задната част или в самия дисплей. Ако те успеят да го постигнат ще предложат на потребителите смартфон, чиято цяла предна част представлява чувствителна на допир интерактивна повърхност. Допълнителен софтуер ще им позволи да избират каква част от пространството да заемат отделните приложения. В момента това е само концепция, но тя показва какви бъдещи иновации можем да очакваме от дизайна на смартфоните.

 

Вижте коя серия Samsung Galaxy 2017 смартфони да изберем