Nokia имаха силно присъствие на мобилния конгрес в Барселона, където представиха официално ново поколение смартфони с Android, което включва пет различни модела. Компанията също така вече увери потребителите, че всичките им устройства ще получават максимално бързо бъдещите софтуерни ъпдейти на Google, тъй като работят с "почти" стокова версия на платформата. Тази характеристика не само ще улесни работата на потребителите, но и ще спечели важно предимство за Nokia в конкуренцията им с другите водещи производители.

 

HMD Global, които държат правата за марката Nokia увериха, че всички бъдещи смартфони ще бъдат промотирани като Android One устройства, което ще гарантира, че получават най-бързо актуализациите на Google и ще са максимално сигурни. Софтуерната поддръжка за тях ще е поне една година и половина, информира SlashGear. Припомняме ви, че Android One e наследник на Google Play Edition инициативата свързана със смартфоните Nexus и предоставя "най-чистото" Android изживяване.

 

Това премахна възможността от добавянето на интерфейси от производителите и запазва стоковия дизайн на платформата, което осигурява оптимална скорост и е гаранция за бързи ъпдейти. Именно това ще се превърне в скритото оръжие на Nokia в мобилната индустрия. Три от устройствата на компанията от MWC са базирани на Android One и респективно ще работят с Android 8.0 Oreo. В същото време четвъртият им нов модел е първото устройство на Nokia, което е базирано на Android Go. Всички нови смартфони на компанията ще използват Android One.

 

Вижте Nokia искат да станат един от петте най-големи производители на смартфони до 2023г.