Световната пандемия принуди HMD Global да отложат премиерата на няколко нови устройства през последната година. Компанията също така разпространява по-бавно ъпдейтите към Android 11 за смартфоните, които са съвместими от своето портфолио. Бързите актуализации към операционната система са една от основните причини да искате да се сдобиете с модел на Nokia.

В следващите месеци вероятно ситуацията ще се стабилизира и потребителите ще имат ускорен достъп до актуалните пачове за сигурност и новите функции. От HMD Global също така обмислят идеята да променят начина, по който кръщават смартфоните с бранда Nokia. Актуализираната стратегия може да премахне сегашния модел, който използва две цифри разделени от точки.

Това не е изненадващо, тъй като потребителите често се объркват от наличието на разнообразни модели като Nokia 5.4, Nokia 7.2 или Nokia 8.3 5G. Изглежда, че HMD Global искат да преминат към по-опростена система, която е по-ясна за крайния потребител. Ако всичко върви по план новата стратегия ще бъде обявена още преди края на 2021г.

 

 

Първото устройство, което ще следва обновената система за избор на имена ще се казва Nokia G10, информира NokiaPowerUser. Буквата "G" традиционно символизира възможностите за гейминг и няма да е изненадващо, ако този модел е оптимизиран за игри. Компанията ще разполага с две възможности, като едната е да представи наследника на смартфона с името Nokia G11 през 2022г.

Ако HMD Global се откажат от този вариант ще трябва да преминат към "Nokia G10-01" като потенциално име за следващата версия. На този етап компанията не е коментирала официално бъдещите си планове в мобилната индустрия, но вероятно това ще се случи скоро. Според непотвърдени данни Nokia G10 ще разполага с 6.4-инчов дисплей и ще се захранва от осемядрен процесор.

Освен възможностите за гейминг ни очаква четворна задна камера с 48-мегапикселова резолюция. По този начин устройството ще разполага с доста сходен хардуер на Nokia 5.4, който вече се продава на световния пазар.

 

Oще от Digital: HMD Global разработват четири нови смартфона Nokia с Android и поддръжка на 5G