Synaptics работят над интересен нов метод, с който искат да подобрят работата на сензорите за пръстовите отпечатъци. Самата техника е наречена от компанията "Mutli-Factor Fusion Engine" и позволява сензорите за отпечатъци и разпознаване на лицата ни да се комбинират в един общ модул. Така потребителите ще могат сами да избират дали да ги използват заедно или поотделно, за да се логват в смартфоните си. Synaptics ще обърнат специално внимание на сигурността с новия си метод. 

 

В момента повечето сензори за отпечатъци имат допълнителен хардуерен компонент, позволяващ да се приеме или отхвърли даден отпечатък без информацията да се споделя със самото устройство. По този начин се гарантира сигурността на потребителите, но пък тази структура не позволява да се интегрира друга биометрична технология в самия сензор. Инженерите на Synaptics са открили начин как да отстранят този проблем и да създадат един модул, който разпознава отпечатъци и лицата на потребителите.

 

Решението на Synaptics е доста интересно и използва вградената уеб камера на смартфона, за да сканира лицата на техните собственици. Този метод може не само да популяризира биометричните технологии, но и да подобри значително сигурността на мобилните устройства. Synaptics се надяват първите сензори с "Mutli-Factor Fusion Engine"  да са достъпни за водещите производители още до края на настоящата година. Можем да сме сигурни, че това ще увеличи броя на смартфони, които могат да разпознават лицата ни.

 

Вижте защо биометричните технологии са бъдещето на паролите, които използваме в Интернет