Формула 1 продължава да е едно от най-скъпите, най-гледаните и най-обичаните спортни надпревари в световен мащаб и е източник на впечатляващи иновации в сферата на автомобилите. Aeродинамичният дизайн и бързите двигатели не са единствените предимства на болидите, тъй като всеки аспект от тях е базиран на модерни технологии, които все още са достъпни само за тях, но постепенно ще бъдат използвани и в производството на самолети. Лично главният изпълнителен директор на AirAsia, Toни Фернандес сега разкри по време на Aircraft Interiors Expo, че е подписал договор за създаването на ново поколение седалки, чиито дизайн е вдъхновен от Формула 1, информира Mashable.

 

Неговата компания използва машини Аirbus и обръща специално внимание на комфорта на своите клиенти и така възнамерява да ги зарадва с изцяло нови ергономични седалки, които са произведени от специални материали, които сега намират приложение в болидите. Всеки един от тях може да очаква изцяло различно преживяване, но също специална ниша, в която да поставят смартфона и таблета, система за загряване на седалката и дизайн, който следва плътно извивките на тялото. Oт AirAsia ще заложат на последните инженерни открития на отборите във Формула 1, за да ни предоставят това което всички ние искаме по време на пътуване: максимално удобство. 

 

Ново поколение седалки с дизайн вдъхновен от Формула 1

Ергономичните седалки от леки материали не са единствения компонент, който AirAsia искат да подобрят, тъй като виждат в технологиите от Формула 1 потенциал, с който да променят изцяло визията на съвременните самолети. Инженерните иновации, които днес отборите използват в своите болиди ще гарантират повече пространство за пътниците и ще отпускат тялото им по време да дългия полет. Предстои да видим дали и други компании в този бранш ще последват примера на AirAsia и ще предложат подобни дизайнерски решения на своите клиенти.

 

Вижте ето как биха изглеждали бъдещите автомобили във Formula 1