Модерните автомобили не са просто средство за пътуване, тъй като разполагат с инфотейнмънт системи, предлагащи разнообразни възможности за забавление. Пътниците вече очакват не само комфортен интериор, но също постоянен достъп до интернет и функции, с които да свържат мобилните си устройства към колите, докато пътуват. Специалисти на Harman искат да изведат тази концепция на различно ниво, като осигурят интеграция между инфотейнмънт системата и съдържанието в смартфоните. 

 

Така например пътниците ще могат да използват мобилни приложения и гласови услуги като Google Assistant и Samsung Bixby по същия начин, както го правят в интелигентните си домове. Бъдещите автомобили ще анализират в реално време не само пътната обстановка и околната среда, но също лична информация за самите потребители. Идеята е всички необходими данни за скоростта, разхода на гориво и навигацията на да бъде представена по максимално удобен и полезен начин за самите водачи, съобщава DigialTrends.

 

 

Една от идеите на Harmаn е функция за лицево разпознаване, която следи реакциите и събира биометрични данни за потребителите. Това е походящо решение за автомобилите управлявани от няколко човека и ще позволи регистрация на няколко профила със съответните персонализирани настройки на всеки акаунт. Нужно е само да седнете зад волана и да оставите системата да стартира любимото ви парче, да настрои климатика и да стартира често използваните маршрути.

 

Още от Digital: Четири твърдения за автомобилите с Интернет, на които не трябва да вярвате