Всички електрически автомобили на Tesla досега използвaт хардуер на NVIDIA, който захранва инфотейнмънт системата и големия тъчскрийн, който я контролира. Партньорството между двете компании, обаче е към своя край, което е доста изненадващо. Причината за това решение е, че Tesla планират да използват процесори на Intel в бъдещите си автомобили. Според данните Tesla Model 3 ще се превърне в първият модел, който се възползва от новата стратегия на компанията.

 

Любопитното е, че поне засега предстоящия автомобил подобри рекордите за предварителни поръчки и може да подобри най-високите продажби за автомобил на  Tesla досега. Сътрудничеството между двете компании определено може да превърне Model 3 и неговите наследници в още по-атрактивен избор за потребителите. Intel ще осигуряват не само процесори, но и други сензори за радарите на автомобилите, както и софтуер за автономно управление за бъдещите модели на Tesla, предаде Engadget.

 

Загубата за NVIDIA няма да е чак толкова голяма, тъй като компанията си партнира с някои от най-големите имена в индустрията като Audi, Тоyota и Volvo. Все пак решението на Tesla за смяна на хардуерния доставчик в автомобилите си е категорично доказателство за все по-голямата конкуренция в този сегмент. Колкото по-умни стават модерните коли, толкова по-голям интерес ще продължат да представляват за най-големите имена в технологичната индустрия.

 

Вижте десет технологии, които е добре да имат бъдещите автомобили