Камерите винаги са били водещо предимство на смартфоните на Sony. Неслучайно днес едни от най-добрите устройства за правене на селфита са именно на японския производител. Добър пример в това отношение е Sony Xperia XA Ultrа. Компанията проведе интересно проучване сред 6500 души, което установи, че селфитата са социален феномен, който ще става още по-сериозна част от ежедневието ни.

 

1. Банкиране

Приблизително 30% от потребителите смятат, че банките трябва да започнат да използват подобни снимки вместо пароли, което би ги накарало да се чувстват по-сигурни.

 

2. Медицина 

Всеки четвърти от анкетираните споделя, че предпочита да срещне личния си лекар, чрез видео разговор или селфи снимки, вместо да си насрочи лична среща в неговия кабинет.

 

3. Забавление

Мобилната дивизия на Sony предвижда бъдеще, в което се возим на селфи-влакчета, улавящи в реално време най-екстремните мигове от преживяването.

 

4. Шопинг

Възможността да пазаруваме и да направим селфитата в свой личен виртуален асистент е много интересна. Пробването на дрехи с натискането на един бутон никога не е било по-лесна задача.

 

5. Фитнес

Селфитата с изкуствен интелект биха позволили да следите в реално време всички ключови параметри на тялото ви, като сърдечен ритъм и така да ви помогнат да правите по-ефективни тренировки.

 

6. Мобилни плащания 

Идеята да използваме селфита за плащане на различни стоки в търговските вериги е не само полезна, но и вече среща много позитивни реакции от потребителите. 

 

7. Сигурност и роботи

Не бива да забравяме и набиращите популярност роботи, както и смарт уредите в домовете ни. Този тип снимки ще добавят още едно важно ниво на сигурност, което да предпази личните данни при използването на джаджите ни.

 

Данните от изследването са поредното доказателство за разнообразните приложения на този тип снимки и колко популярни са те сред всички нас. Резултатите са интересни и показват, че потенциала на този социален феномен е много по-сериозен, отколкото вероятно сме си представяли. В контекста на тези мисли едва ли е случайно, че Sony ще продължат да инвестират, за да представят смартфони с по-усъвършенствани камери в предната част. 

 

Вижте шест полезни съвета за перфектното селфи