Технологичното изложение MWC в Барселона всяка година приковава вниманието ни към последните тенденции в мобилната индустрия. Настоящото издание на събитието не е изключение, но на него присъстват четири от най-големите автомобилни производители в света. Това са Daimler, BMW, Ford и Peugeot. Всяка една от компаниите ще ни покаже за първи път различни концептуални модели. В следващите години можем да очакваме още повече брандове да изберат MWC за премиерата на новите си автомобили. 

 

 

Peugeot Instinct е атрактивен прототип, който се разработва съвместно със Samsung и е базиран на IoT платформата Artik Cloud, предаде TechCrunch. Въпросният софтуер генерира данни от смартфони, умни часовници и социални мрежи, за да предоставя най-полезната информация на водача. Френският производител си партнира и с компанията Sentiance, чиито алгоритми за анализ създават индивидуален профил за навиците и предпочитанията на всеки шофьор. Mercedes-Benz ще покажат няколко нови продукта с бранда Daimler на MWC 2017.

 

 

Очаква се германският производител да разкрие повече детайли за платформата Connected, Autonomous, Shared & Service, Electric Drive (CASE). Посетителите на МWC 2017 ще имат възможността да изпробват сами възможностите на Concept EQ, както и на новия софтуер за виртуална реалност на Mercedes-Benz E Class Coupe. BMW планират да разкрият бъдещите си планове в сферата на автономните автомобили на изложението в Барселона. По този начин автомобилите ще се превърнат в следващия голям акцент на мобилния конгрес след мобилните устройства.

 

 

Вижте 10 технологии, които е добре да имат бъдещите автомобили