Eлектрическите автомобили са бъдещето на индустрията, като всички водещи производители вече насочиха изцяло вниманието си към EV сегмента. Много компании възнамеряват до няколко години да прекратят разработването на автомобили с бензинови и дизелови двигатели. В крайна сметка това означава, че хибридните модели и EV автомобилите ще стават все по-популярни за сметка на традиционните машини с двигатели за вътрешно горене. Държавите-членки на ЕС също толерират тази идея и вече приеха пакет от мерки, с които постепенно да сложат край на продажбите на автомобили, които се движат с бензин и дизел. 

 

 

Първоначалните планове са тези модел ида изчезнат напълно от пазара до 2040г., но всъщност това може да се случи доста по-скоро, информира Guardian. Глобалното затопляне и климатичните промени имат потенциала да ускорят реализирането на тази концепция с поне десетилетие. Една от най-големите екологични организации във Великобритания, The Green Alliance твърди, че е необходимо още до края на 2030г. да се прекратят продажбите на автомобили с дизелови и бензинови двигатели. Ако тази идея се реализира на теория ще се намалят емисиите на въглероден диоксид с 98 милиона тона.

 

 

Великобритания ще инвестира и огромни финансови инвестиции за създаването на нови фабрики за EV автомобили. Всеки пети модел с електрически двигател продаден на европейския пазар през миналата година е произведен от Nissan в Съндърланд. BMW планират да започнат да произвеждат електрически версии на Mini Cooper в Оксфорд, а Jaguar Land Rover също имат свои съоръжения в страната. Спирането на производството на бензинови и дизелови автомобили във Великобритания може да позволи на целия ЕС да се отърве от подобни модели до 2030г.

 

Ето кои са електрическите автомобили, които очакваме на пазара до пет години