Merdeces-Benz въведоха усъвършенствана технология за комуникация между своите автомобили още през 2013г. Допълнителни оптимизации на функцията доведоха до създаването на Car-to-X Communication системата три година по-късно. Компанията работи активно, за да подобрява технологията и вече е готова с актуализирана версия на софтуера.

Комуникационните системи между превозни средства и превозни средства вече позволяват на автомобилите да се предупреждават взаимно за опасности като инциденти или работа на пътя. Mercedes-Benz надграждат технологията с добавянето на индикатори за неравности и дупки на пътното платно, съобщава NewAtlas.

Актуализираната функционалност е налична за автомобилите на компанията, които са произведени след 2016г. Въпреки, че различните модели на Mercеdes могат да получават предупрежденията тяхното генериране е ограничено до новите версии на C-Class и S Class, заедно с електрическия седан EQS.

 

 

Teзи модели откриват неравномерна скорост или дупка на платното, чрез внезапно компресиране и отскок на окачването на предната и задната ос. Когато бъде подаден такъв сигнал системата Car-to-X ще изпрати нотификация до Mercedes-Benz Cloud. След това сигнала ще се разпространи до всички автомобили, които използват технологията.

Трансферирането на информацията ще гарантира, че приблизително десет секунди преди превозното средство да достигне до дупката ще получи уведомлението на централната конзола, чрез звуков сигнал. Tекстовете на съобщенията ще бъдат преведени на всички 36 различни езици, които се поддържат от Car-to-X системата.

 

Още от Digital: Eто как ще изглежда Mercedes EQS