Създаването на най-голямата платформа за комуникация не е единствената амбициозна цел на Facebook. Компанията вижда голямо потенциал в технологиите за виртуална реалност. Добавянето на VR анимации могат да подобрят ежедневната комуникация и да гарантират още повече възможности за забавление в профилите.

Компанията също така е собственик на Oculus Rift, които са лидери в разработката на очила с виртуална реалност в световен мащаб. Една от интересните идеи на Facebook е свързана с възможността да заснемаме по-реалистични VR аватари, които да споделяме с приятелите си в социалните мрежи.

Марк Зукърбърг е твърдо уверен, че следващото десетилетие ще се доминира от иновациите в технологиите за добавена и виртуална реалност. Шефът на компанията определи хардуерните подобрения като водещия фокус за реализирането на концепцията за виртуални аватари във Facebook акаунтите.

Прототипите на бъдещите VR очила на компанията ще са оборудвани с много допълнителни сензори, които могат да ни предоставят още по-интерактивно преживявaне в социалната мрежа, съобщава TheVerge.

 

 

Шефът на Facebook  би искал да види технологията да се развие до такава степен, че да използваме реалистични аватари, които позволяват автентичен зрителен контакт. Потребителите ще могат да изразяват различни емоции и да правят изражения, които се предават на VR анимацията.

Следващата версия на виртуалните аватари на компанията ще са достъпни преди края на годината. Facebook вече тренират системи с машинно обучение, които да анализират в реално време и визуализират емоциите ни. Разработките на Oculus допринасят значително за VR проектите на компанията.

Бъдещите системи на Facebook ще включват и сензори за следене на движението на очите и лицата на потребителите.

 

Oще от Digital: Facebook имат план да сложат край на успеха на iPhone