Второто поколение на смартфоните е факт и вече ви информирахме Google Pixel 2 срещу Google Pixel 2 XL - кой да изберем. По време на премиерата им компанията също така представи иновативните слушалки Pixel Buds. Най-интересната им функция е, че те могат да превеждат в реално време текст на различни езици. Pixel Buds са безжични слушалки, които са разработени като конкурент на Apple AirPods и Samsung Gear IconX. След като ги свържете към смартфона можете да превеждате текст на 40 различни езика. 

 

Новата Translate функция определено е най-сериозното преимущество на Pixel Buds пред другите конкурентни продукти. Благодарение на нея можете да комуникирате много по-лесно от Google Pixel 2, дори ако се намирате в чужда държава. Вие и събеседника ви говорите помежду си на своя език, като единия от вас носи слушалките, а другия чува през своя смартфон. Pixel Buds превеждат в реално време думите и ги изговарят на съответния език директно в ухото на потребителя, предаде CNet.

 

 

Въпросният ефект се постига с усъвършенстван софтуер с изкуствен интелект. Новият продукт е следващата логична стъпка в еволюцията на Google Translate. Засега функцията ще е налична единствено за смартфоните Google Pixel 2. Необходимо е да докоснете дясната страна на слушалките, за да ги активирате. Ако натиснете продължително вашия смартфон ще изслуша отговора ви и ще го прочете на глас на езика на другия събеседник. Pixel Buds имат собствен кейс, който функционира като зарядно.

 

Вижте седем начина, по които Google може да направи ежедневието ни по-добро