AT&T е една от най-големите телекомуникационни компании и доставчици на безжични услуги в САЩ. В момента тя обслужва над 150 млн. потребителите на територията на страната. След като бе обект на много спекулации в последните седмици от AT&T официално потвърдиха, че ще купят бизнеса на Time Warner. Компанията ще плати между $105 и $110 за всяка една акция на медийния гигант. Така финансовите параметри на сделката ще достигнат до $85.4 млрд., информира Engadget.

 

Придобиването ще позволи на AT&T да контролират някои от най-популярните имена в телевизионната и филмова индустрия, сред които HBO, CNN, TNN, Turner и Warner Bros. Телекомуникационната компания ще получи правата за излъчване на спортни събития от календара на MLB, NBA и March Madness. Купуването на Тime Warner е най-голямата сделка в медийната индустрия в последните години.

 

Очаква се регулаторните органи да дадат одобрението си и сделката да бъде финализирана до края на 2017г. AT&T ще могат да излъчват не само оригинално съдържание в телевизионните канали, но също да стриймват популярни шоута и филми на мобилните устройства. Сделката ще премахне възможността тя да плаща допълнителни суми за лицензиране на различните предавания, както досега. Анализаторите очакват регулаторните органи много внимателно да разгледат всеки един финансов параметър на това придобиване.

 

Вижте най-големите сделки по придобивания на компании в технологичния свят