Вижте още видео ревюто на Смартфона Revo 555

В ревютата които Digital.bg ви представя ежедневно, можете да намерите всеки един от смартфоните които днес се предлагат на българския пазар. Не само най-популярните за които всеки е чувал – Apple, Samsung, LG, Huawei или Sony, ние ви показваме наистина всичко. По тази причина в днешното си видео решихме да ви запознаем един бюджетен смартфон, който е направен от марка позната ни предимно с лаптопи, монитори, геймърски компоненти и аксесоари. Уважаеми дами и господа, новият Asus Zenfone Go.

 

 

Ще започнем с едно пояснение, защото Тайванската компания е една от тези които могат сериозно да ви объркат с наименованията на смартфоните си. Казвате си „Искам да си взема Zenfone Go!”, добре но сега следва неприятната изненада – Go има общо 8 разновидности, като почти всяка от тях има вариант с една или с две SIM карти. По тази причина гледайте пълното наименование на модела, което в случая е ZB552KL. Възможно е да попаднете и на версия ZB551KL която е с една SIM карта. Като внимавайте, има модел който пък се казва ZE552KL, но вече е ZenFone 3. Странно, но вече сме свикнали – това е Asus.

 

Дизайн

Сега вече можем да започнем с обзора на тестваният днес модел. Дизайнът му е типичен за семейството на ZenFone и нестандартен като цяло за смартфоните които днес се предлагат на пазара. Това е така нареченият ергономичен Arc Design при който задният капак е извит с идея да копира извивката на ръката ни. Корпусът е пластмасов, но обработката му е ефектна.

 

 

Ние тестваме черният вариант, а в търговската мрежа има още в червено, бяло, синьо, сиво и златно. Като ще отбележим, че е много удачно да си купите допълнително различни задни панели, така само за няколко секунди ще имате всеки ден различен смартфон спрямо тоалета или настроението си. Черният модел има покритие което наподобява гума и буквално прилепва към ръцете ни при работа, свеждайки опасността от неволни изпускания до минимум. За съжаление обаче  повърхността е силно податлива на цапане и е предразположена да се драска.

 

 

Също част от Ergonomic Arc дизайна на Asus е и характерното разположение на Power бутона централно в горната периферна част и на курсора за звука върху гърба. Подобно разположение на последния въведоха първи LG през 2014г. с флагмана си G3. Още тогава констатирахме, че то е много удобно за работа в какви ли не ситуации, защото реално държейки телефона с една ръка, показалецът ни винаги се намира централно върху гърба. Без значение дали сте левичари или десничари, удобството е еднакво…дори когато си правим селфи, но за камерите ще си говорим малко по-късно. 

 

 

Когато свалим задният капак на ZB552KL откриваме нещо интересно. Имаме достъп до батерията, но тя не може да бъде сменяна, без телефона да бъде разглобен изцяло. Батерията за разлика от тези при повечето смартфони, където е голяма и плоска плочка, заемаща почти цялата ширина на устройството, тук представлява тънък централно разположен правоъгълник. Именно по тази причина, в най-издадената част на смартфона измерваме цели 11мм. В краищата шублерът ни показва наполовина по-малко.

 

 

Като тегло, ZB552KL бележи точно 168гр., което съпоставимо с други смартфони с идентичен диагонал на дисплея го прави малко наднормен. Като база за сравнение споменатият по-рано в ревюто ни старичък LG G3 тежи 149гр. На фона на съвременните тенденции сред смартфоните рамката около дисплея на новия Zenfone Go е доста сериозна. Screen-to-body ratio тук е само 72%.

 

Цена

Сега обаче идва момента да споменем, че смартфонът не е никак скъп, едно от големите му преимущества спрямо конкурентите. В България той се предлага за под 300лв. В този момент сигурно се питате, дали хардуерът, дисплеят, камерите и батерията кореспондират с тази ниска цена и заслужава ли си да си купите модела. Подробен отговор на всички тези въпроси ви очаква във втората част на видео ревюто което посветихме на ZB552KL. Сега можем да ви препоръчаме да хвърлите едно око на видео ревюто на друг бюджетен смартфон с 5.5” дисплей който пък струва само 199лв. Линк към него сме приложили в тук долу.