Google Tango e новата платформа с добавена реалност на компанията. В момента има само един смартфон на пазара, който е оптимизиран да работи с нея и това е Lenovo Phab 2 Pro. Mного скоро ситуацията ще се промени, тъй като Asus възнамеряват да представят собствен смартфон с Google Tango на CES 2017. Въпросното устройство се казва Asus ZenFone AR и ще бъде показано за първи път на 4 януари. Така Asus ZenFone AR ще се превърне във второто устройство с Google Tango в света.

 

 

 

От Asus по погрешка публикуваха информация в интернет, с която потвърждават името и разкриват, че смартфона ще се захранва от процесор Qualcomm Snapdragon 821, предаде PhoneArena. Припомняме ви, че този чип поддържа не само Google Tango, но и платформата с виртуална реалност Google Daydream. Функция, с която Asus ZenFone AR ще превъзхожда Lenovo Phab 2 Pro. Все още не знаем какви ще бъдат другите технически спецификации на новия смартфон с добавена реалност на Asus.

 

Добрата новина е, че няма да ни се налага да чакаме твърде много. Официалната премиреа на Asus ZenFone AR ще е след малко повече от 24 часа. Именно тогава ще научим какви ще бъдат камерата, дисплея и батерията на новия смартфон, както и цената му на европейския пазар. Поддръжката за платормите с добавена и виртуална реалност, както и бързия Snapdragon 821 процесор определено могат да го превърнат в хит сред потребителите.

 

Вижте какво трябва да знаем за технологията добавена реалност