Вижте още: Revo Zoom – Смартфон с двойна Камера и красив Дизайн

 

Преди по-малко от 2 месеца, в Италия се състоя световната премиера на 5 нови топ модела смартфони от линията ZenFone на компютърният гигант Asus. Това бяха ZenFone 4 и 4 Pro, Selfie и Selfie Pro, както и Zenfone 4 Max. Всеки един от тях е интересен сам по себе си и заслужава самостоятелно видео ревю, но тук ще ви запознаем подробно с може би най-универсалният и комерсиален от всички. Уважаеми любители на новите и интересни технологии, Digital.bg представя Asus Zenfone 4 ZE554KL.

 

Как во ознавачва We Love Photo

 

Още щом отваряме кутията на Zenfone 4, пред нас се разкрива надпис „Ние обичам снимки”, който ни подсказва, че при този смартфон един от основните акценти ще е камерата…но да видим. Щом отворим кутията, вътре освен стандартните книжки, зарядно и кабел за пренос на данни, намираме още игла за отваряне на гнездото за SIM карти, слушалки с хендсфри и силиконов кейс.

 

Asus ZenFone 4 е Dual SIM

 

От опит можем да кажем, че последната екстра е много приятен подарък и се надяваме за в бъдеще всички производители да предлагат високия си клас смартфони с такава окомплектовка. Ето един конкретен пример – излиза iPhone X, който е направен почти изцяло от стъкло…и в България чак след месец се появяват хубави предпазни кейсове за него…а през това време, може вече да сте го изпуснали. Huawei пък от друга страна са едни от първите които започнаха да въвеждат подобна практика. Първо с P10 който вървеше в комплект с пластмасов кейс, а сега и Mate 10 Pro при който протектора е направен от едва забележим силикон.

 

Цветове и Размери

След това кратко лирическо отклонение, нека сега се съсредоточим върху Asus Zenfone 4 и по-конкретно върху неговият дизайн. Ние тестваме черната Midnight Black версия, но модела се предлага в още две - Moonlight white и Mint Green. Но най-елегантен определено е този, който по-скоро е много тъмно син. Още от пръв поглед можем да кажем, че това в ръцете ни е премиум продукт, но все пак имайте предвид, че истинският флагман сред новите Зенфони е модела 4 Pro, но все пак разликите между двата са предимно хардуерни.

 

 

Гърбът на този смартфон изглежда много яко…погледнете как прелива светлината по окръжностите тук. Реално обаче над ефектната пластика има стъкло и то забележете е с Corning Gorilla Glass 3 бронировка. Така, че не трябва да се притеснявате, че ще се надраска лесно…но не прекалявайте, защото 3-та степен не е най-устойчивата която сме тествали. Да, гърбът на Zenfone 4 определено е уникален, но в лицевата част вече почти всички смартфони като че ли много си приличат.

 

Asus ZenFone 4 Vs Huawei P10 Plus

 

Ето например погледнете този Huawei P10 Plus който имаме под ръка. Изцяло черният панел със стъкло от край до край, извивките, заоблените ъгли, решетката на говорителя, дори Fingerprint сензора долу. А и както в случая - няма лого на производителя и при двата смартфона, трудно можете да познаете кой кой е? Двата са с еднакъв диагонал на дисплеите, а и габаритите им са сходни 155.4 x 75.2 x 7.7 (153.5 x 74.2 x 7 Huawei). Тежат еднакво – 165гр.

 

 

Разглеждайки периферията ще отбележим, че разположението на изходите и приложенията по нея е стандартно – в дясно са Power бутона и курсора за звука, в ляво хибридният слот за SIM карти. В него или можете да използвате едновременно две SIM карти, или вместо едната можете да добавите microSD карта памет. Долу са изнесени 3.5мм аудио жак, USB Type-C и решетката на единият от двата високоговорителя. Да, ZenFone 4 е стерео и звукът който възпроизвежда е доста силен и чист, но за най-реална представа, ето и един саунд тест.

 

 

Микрофоните в ZenFone 4 са два – основен долу и шимоподтискащ горе. Много наши зрители ни питат, как се чуват при разговор телефоните които тестваме. Така, че най-добре е и тук да чуете един тест.