Asus започна своето представяне на CES 2017 в Лас Вегас с два нови смартфона. Първият е ZenFone AR, който е насочен към почитателите на добавената и виртуалната реалност, съобщава AndroidPolice.

 

ZenFone AR е с 5.7-инчов AMOLED дисплей с 4K резолюция. Той използва процесор Snapdragon 821, има 8GB RAM и 23МР камера на гърба. Мощните спецификации са необходими, защото телефонът поддържа както платформата Daydream на Google за мобилна виртуална реалност, така и Google Tango за добавена реалност. Операционната система на телефона е Android 7.  Asus планира да започне продажбите на ZenFone AR през второто тримесечие на тази година. Тогава ще обяви и цената на телефона.

Другият нов телефон на Asus е ZenFone 3 Zoom. Той е насочен към почитателите на фотографията. Има система с две камери по 12 МР всяка, но с различни обективи. Основната е с 25мм широк обектив, а втората – с 56мм. Потребителите могат да превключват между двете в реално време и така получават 2.3-кратно оптично увеличение. Има и подобрена система за автоматично фокусиране, която може да фокусира за 0.03 секунди. Телефонът има 5.5-инчов дисплей, процесор Snapdragon 625, 4GB RAM и 5000mAh батерия. Операционната система е Android 6, но ще бъде обновена до 7. Продажбите му започват още следващия месец, като тогава ще бъде обявена и цената на модела.

 

Вижте колко ще струват Asus ZenFone 3, ZenFone 3 Ultra и ZenFone 3 Deluxe в Европа