Asus регистрират все по-високи продажби на своите смартфони с Android, които се отличават с елегантен дизайн, добри камери и ниски цени, като очакват тази тенденция да се задълбочи допълнително през 2016г. За да постигне този ефект компанията вече работи над следващото, трето поколение на моделите ZenFone и сама си постави за цел да успее продажби 30 млн. устройства на пазара през 2016г. Според  непотвърдена все още информация премиерата на този модел ни очаква през май и юни, като сега за първи път получаваме информация за спецификациите му, предаде PocketNow.

 

Данните изтекоха в интернет oт бенчмарк тестове на GFX Bench, които много често разкриват предварително характеристиките на новите смартфони на водещите производители. От тях разбираме, че поне една от версиите на Asus ZenFone 3 ще разполага с голям 5.9-инчов дисплей с Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела и ще се възползва от предимствата на Android 6.0 Marshmallow. Смартфонът разполага още с 3GB RAM и осеямдрен Snapdragon 615 процесор на Qualcomm, но трябва да отбележим, че все още не разполагаме с информация за камерите и батерията му. 

 

Все пак Asus възнамеряват да представят няколко различни ZenFone 3 модела, като друг от тях ще използва шестядрен Snapdragon 650 процесор, като запази Full HD резолюцията и отново има 3GB RAM, но дисплея е с 5.5-инчов диагонал. Не бива да забравяме, че предстоящите смартфони от тази серия ще бъдат първите с логото на компанията, които имат сензори за пръстови отпечатъци и USB Type-C конектори. Oстава само да разберем колко нови модела от серията ни очакват, както и каква ще е цената им на европейския пазар.

 

Вижте Asus ZenFone 3 ще първият смартфон на компанията със сензори за пръстови отпечатъци