Аsus разшириха своето портфолио от атрактивни лаптопи с премиерата на два иновативни модела, които видяхме на Computex 2018. Устройствата се казват Asus ZenBook Pro 15 и ZenBook Pro 14 (2018) и освен мощния хардуер предлагат една уникална функционалност. Това е 5.5-инчовия ScreenPad разположен на мястото на стандартния тъчпад, който поддържа и Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела. Включването на втория дисплей е направено с идеята потребителите да са максимално продуктивни в работата си.

 

ASUS ZenBook Pro 15 UX580

 

Според официалните данни ScreenPad e разработен от Asus, за да предлага два различни типа функционалности. Първата от тях е да разшири възможностите на съществуващия софтуер, като например допълнително поле за данни в Excel или панел с бутони за управление на Youtube. Умният тъчпад дори има собствени приложения като музикален плейър, калкулатор и цифрова клавиатура. Потребителите също така могат да го използват и като втори тъчскрийн дисплей, предаде SlashGear. 

 

ASUS ZenBook Pro 14 UX480

 

Възможно е дори ScreenPad да се използва за споделяне на екрана на смартфоните. Asus ще предоставят на разработчиците пакет от инструменти, с които да разширят функционалността на този нов компонент на серията ZenBook. Другите спецификации на новите модели включват 15.6-инчови дисплеи с 4K резолюция, 1ТВ PCle SSD-та, 16GB DDDR5 RAM, видео карти NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti видео карти и Core i9-8950К процесори. Цените започват от $2299,

Oще от Digital: Аsus и MSI са продали 50% от геймърските лаптопи в света през 2017г.