Аsus представиха официално подобрена версия на ултратънкия ZenBook 13, който видяхме на CES 2018. Новият модел запазва същите дизайнерските линии и елегантния метален корпус, но е още по-тънък и лек от своя предшественик. Устройството се казва Asus ZenBook 13 UX331UN и разполага с вградена видео карта NVIDIA GeFоrce MX150, което го превръща в най-тънкия модел с тази спецификация в индустрията. Аsus се похвалиха, че са запазили тънки и леки размери въпреки термалните изисквания на мощната видео карта.

 

 

Според официалните данни лаптопа е дебелина от 13.9 милиметра и тегло от 1.1 килограма, което го превръща в подходящ избор за потребителите, на които им се налага да са постоянно в движение. Вградената батерия е с мощност от 50Whr, което гарантира, че дори при интензивна работа ще получите цял ден с едно зареждане, информира DigitalTrends.  Asus ZenBook 13 UX331UN e oборудван с 13.3-инчов сензорен дисплей с Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела и работи под управлението на Windows 10 Home.

 

 

Ултратънкият модел се захранва от Intel Core i5-8250U процесор от осма генерация, който е допълнен от Intel UHD 620 графика и 8GB RAM. Стандартната версия предлага 256GB SATA SSD хард риск и предна камера с HD резолюция. Високото качество на звука се гарантира от аудио система с два високоговорителя и интелигентен усилвател на Harmon Kardon. Съотношението между екрана и тялото е 80%, а стъкленото покритие на корпуса придава луксозен вид. Продажбите стартират до дни за $1000.

 

 

Вижте защо все още не се продават водоустойчиви лаптопи на пазара