Аsus представиха официално наследника на eдно от най-популярните си предложения в геймърски сегмент, а именно NVIDIA Max-Q базирания модел ROG Zephyrus GX501. Актуализираната версия допълва някои от ключовите характеристики на своя предшественик и също така има доста по-компактни размери. Инженерите на Аsus са намерили атрактивен начин да предложат оптимално решение между елегантен дизайн, компактни размери и добър хардуер.

 

 

Новият модел се казва Asus ROG Zephyrus GX531 и в най-тънката си част е с дебелина от едва 14.95 милиметра. За сравнение  тази стойност при оригиналния модел е 16.9 милиметра. Toва са достатъчно добри цифри за Asus да определят новия модел като най-тънкия лаптоп за игри, който сме виждали досега. Според данните теглото на Asus ROG Zephyrus GX531 е 2.1 килограма,  което също е по-малка стойност от предходния модел, информира TechRadar.

 

 

Другите важни характеристики включват 15.6-инчов дисплей, който е позициониран в рамките на класически 14" панел, което допринася за компактните размери, както и SSD диск с капацитет от 1ТВ. Бъдещите собственици на лаптопа ще могат да избират между конфигурации с NVIDIA GeForce GTX 1060 и 1070 видео карти, които са допълнени от шестядрения Core i7-8750H процесор на Intel. Честотата за опресняване на кадрите достига до 144Hz. Цените стартират от $2149.

 

 

Още от Digital: Oчаква се ожесточена конкуренция в пазара на геймърски лаптопи до края на 2018г.