Asus ROG е популярна серия от устройства и аксесоари за любителите на игрите, която вече обхваща и сегмента на смартфоните. Тайванския производител представи официално новoто си устройство, което има потенциала да промени изцяло представата ви за мобилния гейминг. Смартфонът се казва Asus ROG Phone и предлага съчетание от впечатляващи характеристики, като големия 6-инчов AMOLED дисплей с Full HD+ резолюция от 2160х1080 пиксела при съотношение на екрана от 18:9. Панелът поддържа и HDR и предлага честота за опресняване на кадрите от 90Hz.

 

 

Другите предимства на дисплея са свързани с времето на реакция от 1 милисекунда, но също покриването на 108.6% от цветовата гама DCI-P3 и съотношението на контраста от 10000:1, информира Mashable. Високата производителност на Asus ROG Phone се гарантира от модифицирана версия на Qualcomm Snapdragon 845, която има осем ядра с тактова честота от 2.96GHz. Новият смартфон се възползва от предимствата на графичния чип Adreno 630 и има 8GB RAM, което му позволява да стартират безпроблемно дори най-тежките игри, които можете да откриете в Google Play. 

 

 

Asus ROG Phone има система за охлаждане с 3D камери и може да покрие 16 пъти по-голяма повърхност от тези, които сега се използват в смартфоните. Устройството разполага с три ултразвукови AirTrigger сензори, като два от тях са разположени в горната част над дисплея, което е полезно при гейминг в пейзажен режим, а третия е оптимизиран за портретна ориентация. Така можете да използвате два допълнителни пръста по време на игра. Новият модел има двойна задна камера с 12МР и 8МР резолюция, както и 4000mAh батерия. Предвидени са версии с 126GB и 512GB вградена памет.

 

 

Още от Digital: Най-добрите смартфони за игри