Asus разработват нов смартфон с Android, който ще предложи на потребителите двойни задни камери. Въпросният модел е с името Asus X00ID и се появи в базата данни на бенчмарк теста GFXBench. Благодарение на това разбираме повече детайли за подобренията, които можем да очакваме в устройството. Оказва се, че новият смартфон работи с Android 7.0 Nougat и предлага съчетание между 13 и 5-мегапикселови камери в задната част. 

 

Устройството може да снима видео с 4K резолюция и разполага с още един 8-мегапикселов сензор за селфита и видео разговори, предаде GizmoChina. Дисплеят на Asus X00ID е с 5.5-инчов диагонал и поддържа Full HD разделителна способност от 1920х1080 пиксела. Новият смартфон се захранва от осемядрен процесор на Qualcomm с работна честота от 1.4GHz, който е допълнен от 3GB RAM и Adreno 505 графичен чип. 

 

Все още не знаем под какво име ще бъде представено устройството на пазара. Според непотвърдена информация Asus подготвят премиерата на ZenFone 4 до края на май. Този модел, обаче се очаква да бъде оборудван с процесор на MediaTek. Дали компанията планира да пусне две версии на смартфона или това е съвсем различно устройство предстои да видим. По всичко личи, обаче, че Asus проявяват все по-голям интерес към двойните задни камери.

 

Вижте защо смартфони с двойни задни камери ще са бъдещето на мобилната фотография